Ontwerpstudio maakR is een studio voor Ruimtelijke vormgeving. Bij studio maakR ligt de focus op ruimtelijk ontwerp, co-design, interieur, product design, concept en product ontwikkeling.  De uitgangspunten zijn: duurzaamheid, people, planet > profit & :–)

Naar aanleiding van mijn samenwerking in een stadsmaker voortraject met de gemeente Breda zou ik graag vaker willen ondersteunen als co-designer in dergelijke projecten. Door middel van ruimtelijk ontwerp in de openbare ruimte kan ik bijdragen aan de verbinding van alle bewoners en partijen die betrokken zijn bij dergelijke initiatieven in een buurt, wijk of stad. Daarnaast heb ik altijd een passie gehad voor natuur en milieu. Daarom zou ik mijn talenten, vaardigheden en creativiteit als ruimtelijk ontwerper willen inzetten en ontplooien met vakmensen, stichtingen, burger initiatieven, bedrijven en overheidsinstanties die kiezen voor milieubewuste, maatschappelijk verantwoorde concepten, producten en ontwerpen.

Drijfveer voor de vormgeving van ruimtelijk ontwerp, interieur en producten voor bedrijven, organisaties en particulieren door studio maakR kan als volgt worden opgesomd; eenvoud, eerlijk, functioneel, praktisch, duurzaam en maatschappelijk betrokken design (het liefst met een knipoog).  Alice

Mekpaj is het label voor de producten. Mekpaj is het fonetisch uitschrijven van het Engelse woord ‘magpie’, wat ‘ekster’ betekent. Een ekster is een ondernemende vogel die meerdere gigantische nesten bouwt en voor deze gesloten ruimtelijke constructies van alles bij elkaar verzamelt. Studio maakR wil eveneens uitgaan van duurzame en/of hergebruikte materialen voor de concepten van ruimtelijk ontwerp, interieur en producten voor de klant. Vandaar dat deze vogel wordt gebruikt als een toepasselijke naam voor het product label en logo.